#1 2020-11-10 07:41:25

fabian91
Member
Registered: 2020-11-02
Posts: 4

Sometimes problemens sending

Hi,
after creating backup sometimes the mail is sent successfully, but sometimes (I didn't touched anything) emails were not send. The log shows me:

250 smtp.strato.de greets 2.247.*.*
250-smtp.strato.de greets 2.247.*.*
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-DELIVERBY
250-SIZE 104857600
250-AUTH PLAIN LOGIN CRAM-MD5 DIGEST-MD5
250-REQUIRETLS
250-BURL imap
250-CHUNKING
250 HELP
334 AXNlcm5hbWU5
334 AGFzc3dvcmQ5
235 2.7.0 OK Authenticated
500 5.5.1 Command unrecognized: "<!DOCTYPE"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "<html"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "<head>"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "<title>XSIBACKUP-FREE"
500 5.5.1 Command unrecognized: "<style"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "body{"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "font-size:"
500 5.5.1 Command unrecognized
500 5.5.1 Command unrecognized: "font-family:"
500 5.5.1 Command unrecognized
421 4.7.0 Too many bad/useless commands; closing connection

The next day it looks like this:

250 smtp.strato.de greets 2.247.*.*
250-smtp.strato.de greets 2.247.*.*
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-DELIVERBY
250-SIZE 104857600
250-AUTH PLAIN LOGIN CRAM-MD5 DIGEST-MD5
250-REQUIRETLS
250-BURL imap
250-CHUNKING
250 HELP
334 AXNlcm5hbWU5
334 AGFzc3dvcmQ5
235 2.7.0 OK Authenticated
250 2.1.0 Sender ok
250 2.1.5 Recipient ok
250 2.1.5 Recipient ok

The backup-job is exactly the same in these cases.

Ideas?
Thanks in advance

Offline

#2 2020-11-10 13:01:32

admin
Administrator
Registered: 2017-04-21
Posts: 1,390

Re: Sometimes problemens sending

For some reason (page code, inner SMTP server config) the SMTP server is trying to interpret the HTML in the e-mail, which goes inside the DATA command, as if it was part of the protocol conversation. Easiest way to solve it is to use some other SMTP server.

Offline

Board footer